вівторок, 02 червня 2020 07:59

Заробітчанам буде легше: Україна і Польща готують важливу угоду

Заробітчанам буде легше: Україна і Польща готують важливу угоду
Україна і Польща мають намір укласти угоду щодо сезонних працівників. Фото: voladm.gov.ua

Україна і Польща можуть укласти угоду щодо сезонних працівників, щоб "врегулювати актуальні питання перебування українських трудових мігрантів" у Польщі.

Про це йшлося на зустрічі заступника міністра закордонних справ України Василя Боднара з послом Польщі в Україні Бартошем Ціхоцьким, повідомляє прес-служба МЗС України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщу пішки: українців почали пускати через кордон

"З огляду на динаміку прикордонного руху останніх днів, Україна і Польща будуть працювати над відновленням регулярного транспортного сполучення. У цьому контексті також будуть узгоджуватися питання спрощення процедур отримання робочих віз і перетину спільного кордону громадянами", — йдеться в повідомленні.

Укладення угоди у сфері працевлаштування сезонних робітників дозволить врегулювати актуальні питання перебування українських трудових мігрантів на території Польщі.

2020 року Україна може втратити $4 млрд валютних надходжень через скорочення грошових переказів із Польщі до України на 30%. 12% заробітчан із Польщі повернулися в Україну. Однак офіційна статистика не враховує сезонних працівників.

Зараз ви читаєте новину «Заробітчанам буде легше: Україна і Польща готують важливу угоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі