понеділок, 17 травня 2021 13:30

Запустили нові цифрові послуги в додатку "Дія"

Запустили нові цифрові послуги в додатку "Дія"
Кожен третій українець живе не за місцем реєстрації, а близько мільйона — взагалі не мають зареєстрованого місця проживання. Фото: mvs.gov.ua

МВС запустило на порталі держпослуг "Дія" функцію заміни посвідчення водія, а також запроваджує електронну зміну реєстрації місця проживання в семи містах України.

У тестовому режимі опція зміни реєстрації буде доступна для жителів столиці, Харкова, Вінниці, Луцька, Рівного, Маріуполя та Кривого Рогу, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров під час Diia Summit. А вже до кінця року — для всієї України. Потрібен лише паспорт у вигляді ID картки.

"Для автомобілістів послугою можна скористатися через електронний кабінет водія. Майже 40 тис. українців уже оцінили зручність такої послуги. Незабаром ми запровадимо можливість доправлення посвідчень водія прямо додому. Зареєструватися у власному помешканні можна буде без будь-яких додаткових погоджень, а якщо ви не є власником житла — після отримання системою електронного погодження вашої реєстрації від власника", — сказав заступник міністра.

За його словами, кожен третій українець живе не за місцем реєстрації, а майже 1 млн громадян не мають зареєстрованого місця проживання. Гончаров додав, що всі зміни будуть проведені автоматично впродовж доби, не треба ходити зніматися з реєстрації за старою адресою та відвідувати військкомати чи інші установи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відомо про оновлений техпаспорт та посвідчення водія

Послуга онлайн-реєстрації місця проживання в тестовому режимі буде доступна для: неповнолітніх дітей віком від 14 до 18 років за адресою місця проживання батьків чи одного з них; українців, які мають ID-картку, за адресою житла, відомості про яке внесені в Держреєстр речових прав на нерухоме майно, якщо особа володіє житлом або отримала електронну згоду на реєстрацію від власника чи співвласника житла.

Зараз ви читаєте новину «Запустили нові цифрові послуги в додатку "Дія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі