четвер, 22 квітня 2021 18:02

Запровадили спецмито на білоруські автобуси та вантажівки

Запровадили спецмито на білоруські автобуси та вантажівки
Спецмито діятиме до моменту припинення Білоруссю недружніх дій. Фото: Олена Луценко

На імпортовані з Білорусі автобуси та вантажівки Україна запровадила спеціальне мито. Воно становитиме 35% вартості транспортного засобу.

Мито встановили на автобуси для перевезення 10 і більше людей, вантажівки з дизельними двигунами та повною масою 5-20 т та більш як 20 т, автокрани, автомобілі-прибиральники для доріг, автогідропідйомники, автомобілі для поливу й автомобілі-майстерні, повідомляє "Урядовий кур'єр".

Причиною введення спецмита стали недружні дії з боку Білорусі.

"Урядом Білорусі створені штучні бар'єри відносно імпортованих з України колісних транспортних засобів у вигляді утилізаційного збору та нерівних умов участі у державних закупівлях. У результаті чого ускладнюється доступ продукції українських підприємств на ринок. Такі дії суперечать статтям договору про зону вільної торгівлі, угоді між Україною та Білоруссю про вільну торгівлю. Вважаються дискримінаційними та недружніми діями", - йдеться в поясненні Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київрада наблизила закупівлю електроавтобусів для столиці

Спецмито діятиме до моменту припинення Білоруссю недружніх дій відносно України.

Київпастранс оголосив тендер на закупівлю 12-метрових автобусів з низькою підлогою на €18,595 млн.

Зараз ви читаєте новину «Запровадили спецмито на білоруські автобуси та вантажівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі