Ексклюзиви
вівторок, 11 травня 2021 16:43

Запропонували спосіб боротьби із зарплатами в конвертах

Запропонували спосіб боротьби із зарплатами в конвертах
360,2 тис. ФОПів в Україні не мають офіційно працевлаштованих працівників. Фото: Олена Луценко

Депутати пропонують внести зміни до Податкового кодексу, щоб вивести ринок праці з тіні.

Кількість офіційно працевлаштованих працівників, які отримують мінімальну заробітну плату, становить 119 065 осіб. 360,2 тис. ФОПів в Україні не мають офіційно працевлаштованих працівників. Це 20% від зареєстрованих, ідеться в законопроєкті № 546.

"Потрібно запровадити максимальну кількість штатних працівників, які можуть одночасно перебувати в трудових відносинах із ФОП з-поміж платників єдиного податку першої групи — до трьох осіб. Збільшити максимальну кількість працівників, які можуть одночасно перебувати в трудових відносинах із ФОП з-поміж платників єдиного податку — з 10 до 20 осіб", — пропонують автори законопроєкту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банки блокують перекази українців: назвали причину

Також пропонують збільшити граничні обсяги доходів, що дають право на застосування спрощеної системи оподаткування платників єдиного податку першої — третьої групи. Ідеться про 85 розмірів мінімальної зарплати за кожну штатну одиницю, якій нараховувалась основна заробітна плата не менше подвійного розміру мінімальної.

З 1 січня 2021 року мінімальна зарплата зросла до 6 тис. У грудні її планують підвищити ще на 500 грн. Це ляже тягарем здебільшого на приватного роботодавця. Оскільки сьогодні 85% робочих місць в Україні забезпечують приватні компанії.

Зараз ви читаєте новину «Запропонували спосіб боротьби із зарплатами в конвертах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути