вівторок, 22 жовтня 2019 14:50

За яких умов Україна отримає велику фінансову допомогу ЄС

За яких умов Україна отримає велику фінансову допомогу ЄС
Щоб Україні дали транш, ВР має прийняти закон про фінансовий моніторинг. Фото:uk.etcetera.media

Якщо прийняти закон про фінансовий моніторинг, то Україна може отримати другий транш макрофінансової допомоги від Європейського Союзу до кінця 2019-го.

Щоб почати вибірку коштів, країні потрібно буде перебувати в програмі МВФ, заявила міністр фінансів України Оксана Маркарова.

"У нас залишається ще одна умова - приведення правил фінансового моніторингу у відповідність з IV-ю Європейської директиви. Законопроект розроблений, поданий, зараз відпрацьовується двома парламентськими комітетами. Сподіваюся, найближчим часом ми з Верховною Радою зможемо його прийняти", - сказала Маркарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тільки після прийняття бюджету" - експерт розповів, чи отримає Україна гроші від МВФ

"У нас є відкрита можливість до кінця року цей транш отримати", - сказала вона.

Маркарова також домовилася про план дій щодо другого траншу макрофінансової допомоги з виконавчим віцепрезидентом Єврокомісії з питань економіки, єврокомісаром з фінансових справ Валдісом Домбровскісом.

Місія Міжнародного валютного фонду повернеться в Україну через 2 тижні для узгодження нової 3-річної програми співпраці з країною.

Зараз ви читаєте новину «За яких умов Україна отримає велику фінансову допомогу ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі