вівторок, 03 листопада 2015 10:01

За виготовлення різдвяних вінків платять 24 тисячі гривень

За виготовлення різдвяних вінків платять 24 тисячі гривень

За місяць на виготовленні різдвяних вінків у польському місті Лодзь платять 24 тисячі гривень або $1 тис. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів роботодавець Сергій Загурко.

"Зараз у Польщу масово набирають людей. Українців запрошують на заводи електроніки, машинобудівні заводи. Також пропонують йти в цехи по деревообробці, виготовленню меблів, - каже Загурко. - В більшості влаштовують легально. Роботодавець часто надає житло і харчує своїх працівників. Робота часто по 12-14 годин на день"

Каже поляки стали менше платити, тому корінні жителі їдуть працювати в Німеччину.

"За збір мобільних телефонів на заводі електроніки в Польщі платять 678 доларів. У Німеччині за цю ж роботу отримують 1, 5 тисячі доларів. Але для Українців зручніше їхати у Польщу. І навіть такі гроші для багатьох є хорошим заробітком", - каже експерт.

Із жовтня поляки масово набирають українців на сезонні, передноворічні роботи. Найбільше платять за виготовлення різдвяних віночків.

"Робота не складна, але творча. Власник пропонує і для чоловіків і жінок. Він привозить декоративні елементи, а жінки мають з них сплести віночок. Їх потім продаватимуть по всій Європі. Триватиме робота лише 2 місяці до 20 грудня. З цього часу за кордоном закінчуються всі розпродажі. Вже кілька років на цю роботу їздять студенти. За короткий проміжок часу вдається заробити на зимові обновки і подарунки."

Жінок також беруть плести різдвяні светри, шапочки, робити ялинкові прикраси.

"В середньому на передноворічних роботах можна заробити 600-800 доларів"

Зараз ви читаєте новину «За виготовлення різдвяних вінків платять 24 тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі