вівторок, 21 квітня 2020 11:08

За покупку російської нафти почали доплачувати

За покупку російської нафти почали доплачувати
Ціна російської нафти Urals з поставкою на Північно-Захід ЄС впала до мінус 3 долари за барель epa.eu

Спотові ціни на російський сорт нафти Urals тимчасово опустилися до від'ємних значень в Європі після того, як травневі ф'ючерси на нафту WTI впали на 300% і опустилися до позначки мінус 40 доларів за барель.

Спотова ціна - з поставкою негайно - російської нафти Urals з постачанням на північний захід ЄС упала до мінус 3 долари за барель. Це означає, що продавці нафти готові доплатити покупцеві, щоб у них забрали сировину. Про це пише Комерсант.

За день котирування Urals втратили близько 15 доларів. При цьому червневий ф'ючерс на Brent торгується по 26,3 долара за барель, а спотова ціна - на рівні 18,5 долара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дешева нафта буде недовго. Треба запасатись - Трамп про обвал цін

У Нью-Йорку впали ціни травневих ф'ючерсів, у яких 21 квітня закінчується термін обігу. Це означає, що всі, у кого на руках залишаться ці контракти, отримають фізичну нафту.

Але зберігати її практично ніде: потужності на хабі в Кушинзі, через який проходять фізичні поставки за ф'ючерсами, заповнені на 70%, при цьому рівень 80% уже вважається технічно небезпечним.

Попит на нафту впав більш ніж на третину - надлишок поставок на ринку сягає 36 млн барелів на добу, за оцінкою Trafigura.

Стрімке падіння цін на американську нафту WTI та російську Urals "практично ніяк" не вплине на український ринок. Відчутного зниження вартості моторного пального не буде. Про це сказав директор економічних програм Українського інституту майбутнього Анатолій Амелін.

Зараз ви читаєте новину «За покупку російської нафти почали доплачувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі