вівторок, 06 серпня 2013 18:09

"За новим законом у мене взагалі немає прав" - головний архітектор столиці

"За новим законом у мене взагалі немає прав" - головний архітектор столиці
Целовальник: "Держархбудінспекція України не повинна вирішувати всі питання у мене "під носом". Фото: Юлія РУДЕНКО

Місцеве самоврядування не може вирішити жодних питань щодо будівництва нових об'єктів, так як усі дозвільні процедури здійснюють вищі органи державної влади.

Таку думку сьогодні на круглому столі висловив Сергій Целовальник, головний архітектор міста Києва, коментуючи закон України "Про регулювання містобудівної діяльності".

"У головного архітектора столиці України за цим законом прав практично немає. Є лише декілька обов'язків, а так він узагалі не потрібен, - говорить Целовальник. - Інвестор, який захоче будувати щось у столиці, має отримувати всю інформацію, зокрема план земельних ділянок, де можна будувати. Усю роботу має робити головний архітектор, для цього потрібен лише час. Але не за новим законом".

На думку головного архітектора, іноземні інвестори не будуть вкладати кошти в українське будівництво через неврегульовану роботу Київської міськради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Темника кажуть, що дозволи на оформлення землі тепер видаватимуть за місяць

"Без детального плану територій я за законом нічого не можу робити. Хіба що видавати містобудівні умови й обмеження. Тобто лише після затвердження сесією Київради. А ви всі знаєте, як вона наразі працює. Тому інвестор, прийшовши раз і отримавши відповідь про те, що невідомо коли буде сесія, більше до нас не звернеться. І мільйони підуть у Південну Африку", - зазначив архітектор.

Він наголосив, що усі "важелі" влади приймаються на рівні Міністерств без участі міської влади.

"Держархбудінспекція України, працюючи на рівні всієї держави, не повинна вирішувати всі питання у мене "під носом". Містобудівна діяльність – процес створення умов перебування нашого життя. Це важкий процес. Якщо сьогодні ми нічого не вирішимо, нічого не зміниться", - додав Целовальник.

Зараз ви читаєте новину «"За новим законом у мене взагалі немає прав" - головний архітектор столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі