середа, 05 грудня 2018 14:52

За чий рахунок мають встановлювати індивідуальні лічильники

За чий рахунок мають встановлювати індивідуальні лічильники
У встановлених тарифах на газопостачання витрати на встановлення індивідуальних приладів обліку вже передбачені. Фото: Високий Замок

Верховний Суд зобов'язав газорозподільні організації безкоштовно встановлювати індивідуальні газові лічильники споживачам.

Українці не зобов'язані знаходити джерела фінансування встановлення індивідуальних приладів обліку. Відповідне фінансування вже закладено у тариф на оплату спожитого газу, повідомили у прес-службі Верховного Суду.

Фізичні особи звернулися з позовом до газорозподільчої компанії "Криворіжгаз" про визнання права на забезпечення та встановлення споживачам індивідуальних газових лічильників у квартирах кожного з позивачів як побутових споживачів за рахунок компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За кордоном субсидії отримують 10-15 відсотків населення. В Україні - дві третини

Крім того, вони просили визнати, що пропозиція компанії встановити загальнобудинковий лічильник і рахувати показники за ним суперечить законодавству.

Суд встановив, що позивачі приєдналися до Типового договору поставки природного газу на невизначений термін. У встановлених тарифах на газопостачання витрати на встановлення індивідуальних приладів обліку вже передбачені.

Криворіжгаз зобов'язаний надавати оплачені позивачами послуги. У тому числі зобов'язаний забезпечити встановлення лічильників газу для населення, що проживає у квартирах, в яких газ використовується тільки для приготування їжі. Відмова відповідача встановити індивідуальні лічильники суперечить вимогам законодавства, йдеться у рішенні суду.

В Україні з 1 листопада ціни на газ для населення зросли на 23,5%. Ціна становить 8550 грн за тис. "кубів". До такого рішення дійшли у результаті переговорів Кабінету міністрів із МВФ.

Зараз ви читаєте новину «За чий рахунок мають встановлювати індивідуальні лічильники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі