понеділок, 06 серпня 2012 11:13

З вересня зростуть мінімальні стипендії - постанова Кабміну

З вересня зростуть мінімальні стипендії - постанова Кабміну
З 1 вересня 2012 зростуть мінімальні стипендії для учнів ПТУ та ВНЗ. Фото: mediaport.ua

З 1 вересня 2012 зростуть мінімальні стипендії для учнів ПТУ, ВНЗ, а також стипендії для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Це закріплено постановою №703 від 25 липня, розміщеному на сайті уряду в понеділок.

Згідно з документом, розмір мінімальної стипендії для учнів ПТУ зросте до 275 грн, для студентів вузів I-II рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем "молодший спеціаліст" або "бакалавр" - 550 грн, для студентів вузів III-IV рівня акредитації, навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем "бакалавр", "спеціаліст", "магістр" - 730 грн.

Крім того, з 1 вересня соціальні стипендії для учнів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також учнів, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків - 850 грн на місяць, для студентів вузів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також студентів, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків - 1760 грн на місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна в липні отримала найменший дохід до загального фонду держбюджету

Нагадаємо, рініше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що стипендії студентам українських ВНЗ не будуть зменшені.

За його словами, те, що в липні студенти отримали стипендію на 200 грн менше, ніж раніше, сталося через недбалість чиновників Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

Азаров зазначив, що чиновники на додаток до розпоряджень уряду випустили власні внутрішні інструкції.

Зараз ви читаєте новину «З вересня зростуть мінімальні стипендії - постанова Кабміну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі