вівторок, 06 січня 2015 11:40

З нового року в Києві подорожчав хліб

З нового року в Києві подорожчав хліб
Фото: news.if.ua

З початку 2015 року в Києві подорожчав хліб трьох сортів: "Український домашній" - на 30 копійок (тепер продають по 6,60-6,80 грн), "Пшеничний традиційний" - на 48 копійок (5,50 грн) і батон "Київський" - на 36 копійок (5,50 грн).

Цінники змінили 2 січня, пише FINANCE.UA з посиланням на "Сегодня".

У "Київхлібі" кажуть, що не могли стримувати ціни і під кінець року подали свої розрахунки в Київську міську державну адміністрацію.

"Так, ми підняли вартість хліба. Адже борошно вищого ґатунку подорожчало на 15%, першого - 9,5%, другого - 8%, житнє борошно на 16,8%. Газ подорожчав на 26%, електроенергія на 6%, транспорт - на 8%. Ми не можемо працювати собі в збиток, а за даними на кінець року він склав понад 13 мільйонів гривень. Подорожчав хліб лише трьох сортів, що буде з іншою продукцією, поки сказати не готовий", - пояснив виданню голова правління ПАТ "Київхліб" Володимир Череда.

У мерії підтвердили, що "Київхліб" надав їм свої розрахунки в кінці року. Основний аргумент подорожчання - збитковість підприємства. У КМДА сподіваються на підписаний інвестдоговір з "Київхлібом". Він передбачає збереження нижчих цін на хліб в мережі з 200 магазинів. У них хліб житній-пшеничний подовий ("Український") буде коштувати - 5,25 грн, пшеничний першого ґатунку - 4,05 грн і батон нарізний - 4,15 грн.

"У січні ми відкриємо 5 перших магазинів. Зараз отримуємо дозволи на їх встановлення. Це будуть магазини від 16 до 32 кв м", - говорить Череда.

Зараз ви читаєте новину «З нового року в Києві подорожчав хліб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі