пʼятниця, 21 червня 2019 11:48

"З 1 липня буде хаос" - Інтерпайп про запуск ринку електроенергії

"З 1 липня буде хаос" - Інтерпайп про запуск ринку електроенергії
Директор з економіки та фінансів трубно-колісної компанії "Інтерпайп" Денис Морозов каже, що на ринку, де є 2 постачальника енергії, буде не Роттердам+, а Роттердам+++. Фото: Факти

Умови роботи промисловості після запуску в Україні нової моделі ринку електроенергії практично неможливо спрогнозувати. Про це заявив директор з економіки та фінансів трубно-колісної компанії "Інтерпайп" Денис Морозов.

З 1 липня в країні починають діяти норми закону "Про ринок електричної енергії", прийнятого в 2017 році. Прописані в документі правила передбачають лібералізацію моделі доставки електроенергії від генеруючих компаній до споживачів і суттєво змінюють порядок розрахунків. Однак напередодні запуску ринку неясним залишається питання ціноутворення, а також нормативно-правового забезпечення низки процедур.

"Ми вивчаємо активно ситуацію і розуміємо, що вона непрозора, неясна і неочевидна. Для нас з 1 липня теж буде якийсь великий хаос, тому що, яка буде ціна, сьогодні не розуміє ніхто. Вона може бути абсолютно будь-якою. Є побоювання, що на ринку, де є 2 постачальника енергії, буде не Роттердам+, а Роттердам+++", - сказав Морозов.

За його словами, запуск ринку з певними обмеженнями міг би зняти низку проблем. "Ми з усією країною разом чекаємо хоч якогось вирішення проблеми або хоча б якогось обмеження, щоб відразу не було різкого зростання (цін - ред.)", - сказав Морозов.

Зараз ви читаєте новину «"З 1 липня буде хаос" - Інтерпайп про запуск ринку електроенергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі