середа, 19 грудня 2012 15:30

ВВП України впав через погіршення світової економіки - НБУ

Одним з основних чинників зниження ВВП України в ІІІ кварталі 2012 року було суттєве погіршення зовнішньоекономічної кон'юнктури.

Про це йдеться у Макроекономічному огляді національного банку України (НБУ) за грудень.

 

Іншими основними причинами такої динаміки названі помірна динаміка сільського господарства, спричинена високою базою порівняння минулого року, та деяке зниження інвестиційної активності.

Водночас, зазначає НБУ, зростання реальних заробітних плат відбувалося високими темпами, що підтримувало високий рівень внутрішнього споживчого попиту.

"На фоні зниження економічної активності зростання дохідної частини зведеного бюджету уповільнилося (0,2% у річному вимірі в ІІІ кварталі). Одночасно видатки зростали випереджувальними темпами порівняно з доходами, що обумовило нарощення дефіциту бюджету до 24,4 млрд грн за 9 місяців", - додали в НБУ.

Нагадаємо, за офіційними даними, у ІІІ кварталі відбулося зниження ВВП на 1,3% як у річному вимірі, так і за вирахуванням сезонного фактора.

Зараз ви читаєте новину «ВВП України впав через погіршення світової економіки - НБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі