четвер, 13 грудня 2018 17:44

Впровадження зелених аукціонів технічно можливо не раніше 2020 року - Укренерго

Впровадження зелених аукціонів технічно можливо не раніше 2020 року - Укренерго
Глава ДП "Енергоринок" Юрій Гнатюк каже, в 2019 році можливе проведення виключно пілотних "зелених" аукціонів. Фото: Уніан

Запуск нової системи стимулювання відновлюваної енергетики ("зелені" аукціони) технічно неможливий раніше 2020 року. Про це заявив директор ДП "Енергоринок" Юрій Гнатюк.

За його словами, введення аукціонів вимагає проведення значної підготовчої роботи.

"Суб'єкту, на якого покладається чи планується покласти зобов'язання з проведення аукціонів, необхідно опрацювати всю нормативну документацію, яка повинна бути затверджена Кабінетом міністрів. Фактично просто йде мова про те, що потрібен якийсь час перед проведенням аукціону, щоби нормативну базу зібрати воєдино. Можливо, якесь програмне забезпечення розробити", - зазначив він.

За словами глави Укренерго, в 2019 році можливе проведення виключно пілотних аукціонів.

Нагадаємо, комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки на засіданні 4 грудня проголосував за внесення на розгляд парламенту законопроекту щодо впровадження нової системи підтримки відновлюваної енергетики. За відповідне рішення проголосували депутати комітету під час затвердження основних положень законопроекту №8449. Даним законопроектом передбачено впровадження "зелених" аукціонів з 1 січня 2020 року.

Як повідомляли ЗМІ, глава Української вітроенергетичної асоціації Андрій Конеченков заявив, що введення аукціонів до старту нового ринку електроенергії та запуску балансуючого ринку неможливе.

Зараз ви читаєте новину «Впровадження зелених аукціонів технічно можливо не раніше 2020 року - Укренерго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі