Ексклюзиви
понеділок, 15 листопада 2021 22:46

"Вовина тисяча" сколихнула мережі
21

Фото: @ProtsyshynOfficial

У понеділок ввечері президент Володимир Зеленський заявив, що кожен двічі вакцинований українець отримає по тисячі гривень.

"Швидко і зручно, через додаток "Дія", - анонсував президент у відеозверненні.

За кошти можна буде придбати абонемент у спортзал або фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал, виставковий центр, або купити квитки для мандрівок всередині країни.

Програма стартує 19 грудня. На неї цього року виділять 3 млрд грн. І стільки ж – на початку 2022-го.

Gazeta.ua пропонує найцікавіші реакції користувачів соцмереж.

Так, колишній прем'єр Володимир Гройсман повідомив у Facebook, що ідея - 1000 грн кожному вакцинованому - його, двомісячної давнини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський, середній палець і Лещенко на потязі - меми і фотожаби тижня

"Це тепер всі, хто купив сертифікат, відіб'ють 1К", "Купив сертифікат за 2500 - касарь кешбеку", "Це ж скільки телятини на бесарабці Тищенко купить. Кілограмів 100?" - пишуть користувачі Facebook і Twitter.

"Прекрасний крок, як на фоні падіння рейтингів збити негативне інформаційне поле і спробувати підкупити кожного українця. За наші з вами гроші. Україна знала Юліну тисячу, а тепер маємо Володіну тисячу. У Юлі тисяча була по курсу 6, а у Володі - по 26. Відчуваєте різницю. Люди теж відчують", - зазначає політолог Віктор Таран.

"Володимир Зеленський часто "ламає дрова". Інколи навіть більше ніж треба. Але ідею платити 1000 гривень для вакцинованих підтримую. Можна скільки завгодно ржати, але в США Джо Байден ще в липні пообіцяв 100 доларів для стимулювання вакцинації проти Covid-19. І це сприяло кращим темпам вакцинації", - водночас пише журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва.

У 2008 році уряд Юлії Тимошенко проводив виплати компенсацій вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР. У народі це назвали "юліною тисячою".

Тоді в "Ощадбанк" по компенсацію звернулися 12,5 млн громадян, а отримали 1000 грн 6,3 млн осіб. Оскільки більша частина виплат відразу потрапляла на ринок, це стало одним із факторів сплеску інфляції.

Рахункова палата оцінила втрати державних коштів від реалізації цієї програми на рівні 5 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «"Вовина тисяча" сколихнула мережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути