середа, 20 квітня 2011 16:46

Влітку інфляція прискориться до 12%?

Влітку інфляція прискориться до 12%?

Річні темпи приросту інфляції в Україні можуть прискоритися з 7,7% у березні до 11-12% вже до літа, якщо влада не почне проводити гнучку монетарну політику.

Таку думку висловив керівник аналітичного підрозділу групи компаній "Інвестиційний Капітал Україна" (ICU) Олександр Вальчишен.

Він пояснив, що українська економіка характеризується високим ступенем відкритості, а гривня фактично прив'язана до долара. Тому економіка країни піддається ризикам від подій, що відбуваються в глобальній економіці.

На думку Вальчишена, на тлі інфляційних очікувань, подорожчання кредитних ресурсів і уповільнення зростання економіки України може зрости потреба в додатковому фінансуванні держбюджету, що призведе до подорожчання вартості фінансування для уряду.

"Ще одним негативним наслідком ослаблення гривні стане затримка структурних змін в економіці, яка за рахунок стабільного курсу надає експортоорієнтованим галузям (ГМК, АПК) переваги порівняно з іншими секторами економіки", - додав експерт.

Вальчишен вважає, що для того, щоб подолати ці економічні ризики, українська влада повинна проводити гнучку монетарну політику, за якої номінальний обмінний курс визначається попитом і пропозицією на ринку і валютними інтервенціями НБУ тільки з метою згладжування "шокових" стрибків обмінного курсу.

Зараз ви читаєте новину «Влітку інфляція прискориться до 12%?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі