четвер, 05 серпня 2021 20:23

Влада руйнує джерела доходів українців - політолог

Влада руйнує джерела доходів українців - політолог
Ігор Попов: "Втручання влади руйнує джерело доходів пересічної родини. Це викликає спротив". Фото: Тарас Подолян

Державний контроль над економікою призведе до падіння доходів і невдоволення громадян.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів політолог Ігор Попов.

"Є цілий блок загрозливих рішень парламенту, спрямованих на посилення державного контролю за економічною діяльністю громадян, – каже він. – Це підозріле "добровільне декларування", спроба знову змінити Трудовий кодекс – пропонують звільнення без згоди профспілки, понаднормову роботу без погодження. Також – зміна податкових норм. Видно спробу контролю над грошовими переказами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підвищувати податки потрібно для надприбуткових галузей - Дубровський

Має місце порушення суспільного договору між владою, олігархами і громадянами, вважає політолог.

"Ми звикли до ліберальних умов для середнього класу – зареєструватися ФОПом, продавати без чека, отримувати гроші на картку і так мінімізувати податки. Втручання влади руйнує джерело доходів пересічної родини. Це викликає спротив. Якби побачили результати боротьби з великою корупцією і олігархами, опір був би менший", – наголошує він.

Влада здатна вирішити проблеми, що існують 20 років – олігархи, легалізація капіталів. Але її треба контролювати. Отже потрібні вільні ЗМІ та опозиція, зазначив Попов.

"У президента Володимира Зеленського все чудово з електоральними рейтингами. Це його гарантія, що олігархи не об'єднаються навколо іншого політика. Зараз у нього немає конкурентів. Еліти це бачать, тому виконуватимуть рішення РНБО. У будь-якому компромісі між владою і олігархами страждатимуть останні. Два роки Зеленського показали, що він не збирається будувати собі Межигір'я", – підсумовує політолог.

Повне інтерв'ю з Ігорем Поповим читайте в журналі "Країна"

1 липня Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт №5600 про зміни до Податкового кодексу. За нього проголосували 264 народні депутати.

Законопроєкт №5600 передбачає підвищення податків для низки галузей, нові ставки екологічного податку, звільнення від оподаткування ПДФО громадян та підприємців, котрі користуються державними програмами підтримки.

Зараз ви читаєте новину «Влада руйнує джерела доходів українців - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі