середа, 12 травня 2021 14:01

Влада через РНБО оголошує торги з олігархами - експерт

Влада через РНБО оголошує торги з олігархами - експерт
Гліб Вишлінський про те, що РНБО робитиме з олігархами. Фото: VoxUkraine

Влада в особі Ради нацбезпеки й оборони намагається збільшити політичний капітал. Заява Олексія Данілова про те, що нарахували 13 олігархів у країні, означає початок торгів із ними, намагання розпочати переговори. Про це сказав Gazeta.ua виконавчий директор Центру економічної стратегії Гліб Вишлінський.

"Тема є важливою, бо бачимо, що політики змінюються, а олігархи за їхніми спинами залишаються ті самі. І ті олігархи, хто мають у власності фізичні активи, як Ахметов і Пінчук, що заробляють найбільше на впливі на регулюванні державної політики, так і такі як Коломойський, що заробляють на доступі до державних підприємств і кредитуванні на них. Обидві категорії стримують розвиток економіки, зростання добробуту громадян. Те, що про них говорять, зрозуміло для виборців і подібна атака на цих осіб буде сприйнята добре", - розповів.

Торік, за даними Forbes, статки Ріната Ахметова збільшились утричі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОП прокоментували обшуки в Медведчука

"Статки Ахметова найбільшою мірою залежать від цін на продукцію металургії. Тоік було швидке зростання цін на залізну руду, потім метал і це дало Ахметову додаткову оцінку бізнесу, а не те, що отримав якісь нові активи чи преференції. Цього року тенденція продовжується", - пояснив Вишлінський.

Держава обмежуватиме вплив на медіа.

"Вплив на політику здійснюється через контрольні телеканали. Тому через РНБО тиснутимуть на це. Але чи знайдуть дієвіший інструмент боротьби з олігархами, невідомо. У правовому полі вони добре захищені", - підсумував.

Секретар РНБО Олексій Данілов оголосив, що в Україні є 13 олігархів, які здійснюють вплив на владу. Президент Володимир Зеленський доручив розробити закон про олігархів.

Зараз ви читаєте новину «Влада через РНБО оголошує торги з олігархами - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі