вівторок, 05 березня 2019 09:30

Вітко ініціював законопроект про кримінальну відповідальність за відключення соціальних об'єктів від газу в опалювальний період

Вітко ініціював законопроект про кримінальну відповідальність за відключення соціальних об'єктів від газу в опалювальний період
За відключення газу соціальним об'єктами в опалювальний період треба запровадити кримінальну відповідальність. Фото: ТСН

За відключення газу соціальним об'єктами в опалювальний період треба запровадити кримінальну відповідальність. Про це заявив народний депутат України Артем Вітко, який зареєстрував у парламенті відповідний законопроект.

"Сьогодні газові олігархи фактично оголосили війну простим людям. Майже місяць не було газу та опалення в дитячому закладі в Кошманівці Полтавської області, – заявив на брифінгу в Верховній Раді депутат Артем Вітко. – Через свавілля "Полтавагаз збут", яке належить екс-регіоналу Олексію Лелюку, діти займалися в спортзалі при температурі 5 градусів. І це на Полтавщині, яка видобуває газ для всієї країни!", повідомляє ТСН.

Депутат увійшов у жорстке протистояння з місцевим газопостачальником. Скарги на "Полтавагаз збут" надходять також з Сухинівки, Базилевщини, Машківки. Посеред зими відключені від опалення дві школи, дитячий садок, два фельдшерско-акушерські пункти, амбулаторія та адмінбудівля у Тершківській ОТГ.

Особливе обурення депутата викликає те, що відключення газу стається через формальні, незначні приводи або навіть помилки обліковців. Можливий і шантаж з боку газопостачальників з метою тиску на органи центральної та місцевої влади. Депутат переконаний, що треба позбавити компанії інструменту для різного роду маніпуляцій та спричинення шкоди об'єктам соціальної інфраструктури. Простої заборони Кабінету Міністрів України відключати соцоб'єкти від газу – недостатньо.

"Будемо жорстко карати за те, що дітей позбавляють теплих приміщень у люті морози, – зазначив депутат Артем Вітко. – Мене "газовикам" не злякати. Я війну пройшов і готовий піти на нову війну – на газову!"

Тільки завдяки втручанню депутата і громади вдалося відновити газопостачання в Кошманівці. "Ми виграли бій, але не війну, – попереджає Артем Вітко. – Газовий вентиль досі в руках цих монополістів, і вони крутять ним, як хочуть. Ми повинні повернути їх у правове поле. Відключив дитячий заклад від газу – у тюрму!"

Зараз ви читаєте новину «Вітко ініціював законопроект про кримінальну відповідальність за відключення соціальних об'єктів від газу в опалювальний період». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі