четвер, 25 січня 2018 21:10

Вино і книги - українки заробляють на любові до читання

Киянки 23-річна Каріна Реп'ях і 27-річна Юлія Ніколаєва заснували сервіс подарункових книгобоксів Bookowina - всередину кладуть книги та пляшку вина чи пачку какао. Замовлення надсилають клієнту, який не знає, що отримає. Такий подарунок коштує від 492 грн - на місяць, до 3552 грн - на півроку.

Автор: Юлія Ніколаєва
  Каріна Реп'ях та Юлія Ніколаєва - співзасновниці сервісу подарункових книгобоксів Bookowina
Каріна Реп'ях та Юлія Ніколаєва - співзасновниці сервісу подарункових книгобоксів Bookowina

"Ми вирішили робити те, що подобається самим. Навколо нас також багато людей, які читають. У розвиток справи з власних заощаджень вклали тисячу доларів. Проект вийшов "в нуль" після другого місяця роботи. Більшу частину прибутків ми використовуємо для розвитку справи та не вилучаємо кошти з проекту", - розповідає співзасновниця Каріна Реп'ях.

Книжкові вподобання клієнтів дізнаються через анкету в соцмережах.

"Є питання про вино, людина обирає - червоне або біле. У нас є подруга сомельє, яка радить для нас вина, у коробках бувають українські виробники та закордонні. Наприклад, у січневих Буковинах - французські сухі вина. З виробниками співпрацюємо напряму".

Замовник отримує коробку через місяць після замовлення. За цей час вивчають профайли людини і ретельно підбирають книги.

Автор: Bookowina
  Такий вигляд має внутрішній вміст коробки
Такий вигляд має внутрішній вміст коробки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Еротичний акаунт "Київської перепічки" продали за один біткоїн в Instagram

"Поєднання вина з книгами вважаємо ідеальним і подібного сервісу ніхто в Україні ще не робив. Співпрацюємо з видавництвами "Клуб Сімейного Дозвілля", "Віват", "Видавництво21", "Фабула", "Видавництво Старого Лева", "Чорні вівці", "П'яний корабель", "Темпора". Замовляють наші букбокси частіше собі або у якості подарунку людям. Швидко замовлення не виконуємо, бо самостійно вивчаємо смаки клієнта", - говорить співзасновниця Юлія Ніколаєва.

З пакуванням допомагають друзі та близькі. Рекламують сервіс у соцмережах "Фейсбук", "Твітер" та "Інстаграм".

Автор: Bookowina
  Подарункові книгобокси
Подарункові книгобокси

"Кілька разів бувало клали у коробки книги, що люди вже читали. Це означає, що точно визначили смаки клієнта, але у таких випадках без проблем замінюємо книги на інші. Одного разу мама замовляла книжкові бокси для синів і попросила: "Я знаю, що у дитячих боксах какао, але чи не можна мені у один покласти вино? У мене два хлопчики і поки книжки їх відволікатимуть, я зможу розслабитися".

Минулого року українські спартапи зібрали на краудфандингових майданчиках Kickstarter і Indiegogo більш як $2,2 млн. Серед найуспішніших продуктів - фотокамери, 3D-пазли, електробайки й інші електронні пристрої.

Зараз ви читаєте новину «Вино і книги - українки заробляють на любові до читання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі