пʼятниця, 27 вересня 2024 13:06

Вимушений крок: Марченко прокоментував підвищення податків

Вимушений крок: Марченко прокоментував підвищення податків
Міністр фінансів Сергій Марченко прокоментував підвищення податків в Україні. Фото: mof.gov.ua

Підвищення податків в Україні вплине на бізнес.

Однак, це вимушений крок через обмежені фінансові можливості країни. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко, повідомляє LB.ua.

"Це рішення вплине на бізнес, але інші варіанти практично вичерпані", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінімальна зарплата наступного року не зросте. Це погоджено з міжнародними партнерами

Міністр підкреслив, що внутрішні запозичення досягли критичної межі. Вони лише підтримують існуючу систему, не створюючи нових видатків. За словами Марченка, усі залучені кошти зараз використовуються винятково для погашення вже зроблених виплат та їх обслуговування.

Урядовець також наголосив на непередбачуваності зовнішніх запозичень. Зазначив, що у першому кварталі цього року Україна отримала лише десяту частину необхідного обсягу зовнішньої допомоги.

"На цей рік від партнерів залучать $41,3 млрд, очікувана сума наступного року - $38,4 млрд. Однак це не означає, що виплати будуть стабільними", - сказав Марченко.

За його словами, перегляд бюджетних витрат має свої обмеження, а оптимізація військових видатків неможлива задля збереження витрат на оборону на поточному рівні в умовах війни.

На пленарному засіданні 17 вересня український парламент ухвалив у першому читанні урядовий законопроєкт про підвищення податків. Документ підтримав 241 народний депутат.

Кабмін стверджує, що цьогоріч необхідно збільшити дохідну базу держбюджету на 58 мільярдів гривень, котрі й має надати реалізація пропонованих новацій.

Зараз ви читаєте новину «Вимушений крок: Марченко прокоментував підвищення податків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі