четвер, 22 листопада 2018 19:29

"Відвідувачі приходять, щоб сфотографуватися з дуріаном"- киянка відкрила бізнес на екзотичних фруктах
14

Найпопулярніші фрукти - манго, пітахая, маракуя, лічі, рамбутани та папая
Фото: Фото надане Ганною Каплею
Найпопулярніші фрукти - манго, пітахая, маракуя, лічі, рамбутани та папая
Найпопулярніші фрукти - манго, пітахая, маракуя, лічі, рамбутани та папая
Найпопулярніші фрукти - манго, пітахая, маракуя, лічі, рамбутани та папая
Найпопулярніші фрукти - манго, пітахая, маракуя, лічі, рамбутани та папая

Киянка Ганна Капля розпочала бізнес на фруктах з подарунків своїм рідним. Дівчина хотіла здивувати батьків і подарувати їм екзотичні фрукти. Виявилось така послуга вже є в Білорусі та Польщі. Ганні власноруч довелося ходити по супермаркетах і збирати подарункову корзину, але якість фруктів не задовольнила дівчину.

"Перший набір шукали по всьому Києву. В якомусь з супермаркетів знайшли манго, десь в іншому кокос, ще в іншому ананас. Сильної екзотикитоді ще не було. Цей кошик ми сфотографували, подарували батькам. І тоді ж вирішили, що можна такі подарунки робити всім",-розповідає Ганна Капля.

Потім створили групу в соцмережі "Вконтактє" і почали чекати замовників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де українцям заробити перед новорічними святами

Перший клієнт був німець. Він хотів здивувати свою дівчину, яка жила в Чернівцях.

"Наш бізнес починався з тисячею гривень у кишені і домашнього холодильника. Замовлення з'являлися на свята. Перші масові - на 8 березня. Поступово почали шукати прямих постачальників, винайняли невеличкий склад. Почали збільшувати асортимент фруктів, перейшли на переважну екзотику. Зараз маємо 2-3 завози фруктів на тиждень і 50 видів самих фруктів", - каже Ганна.

Цього року відкрили першу фруктову кав'ярню, де відвідувачі можуть зайти спробувати будь-який фрукт. А також замовити десерти чи тарталетки зі свіжими фруктами.

"Найважче - знайти постачальників. Більшість фруктів у супермаркети потрапляє в не найкращому вигляді. Якщо в Києві в елітних магазинах ще можна знайти якісне, то по регіонах ми бачили засушені кокоси та зелені манго чи перестиглі манго. Ми домовлялися з постачальниками напряму. Усі фрукти везуть з Нідерландів. Там найбільший фруктовий ринок, куди звозять екзотичні фрукти з усього світу. Маємо в планах розширити мережу і завозити фрукти напряму з країн вирощування. Але поки це складно, в першу чергу через ціни", - пояснює.

Найважче привезти дуріан. Один фрукт коштує 3600 гривень, але важить 3,5 кілограми. Його везуть в спеціальних контейнерах.

"Коли ми його отримуємо, то зберігаємо кілька днів, щоб він дозрів, тому теж тримаємо в контейнері. Зате цей фрукт найцікавіший клієнтам. Хто не прийде, то фотографуються з ним, хочуть потрогати. Він лежить на видному місці і тхне. Часто продаємо цей фрукт частинами: половину чи четвертину", - каже дівчина.

Середня ціна на екзотичні фрукти 700-1000 гривень за кілограм. Подарункова корзина з фруктами коштує від 290 до 2500 гривень. Також можна зібрати коробку фруктів власноруч. Її підписують і відправляють новою поштою. Часто пишуть вірші та привітання.

Найпопулярніші фрукти - манго, пітахая, маракуя, лічі, рамбутани та папая. Ці фрукти найчастіше привозять з-за кордону на подарунок з подорожей.

Фермер і селекціонер Анатолій Патій дивує світ своїми експерементами.Чоловік має під Києвом власну бананову ферму. На ній він вирощує багато екзотики.

Зараз ви читаєте новину «"Відвідувачі приходять, щоб сфотографуватися з дуріаном"- киянка відкрила бізнес на екзотичних фруктах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі