вівторок, 23 жовтня 2012 11:30

Відкрити бізнес з пошиття ляльок можна за 16 тисяч
5

Фото: Фото: Володимир Мукан

Киянка Наталія Казакова шиє м'які іграшки. Продає їх через свій інтернет-сайт. Її іграшки замовляють також магазини у Черкасах і Маріуполі.

Жінка почала займатися власною справою 4 роки тому, коли народила доньку.

"Спочатку шила для неї одяг, а потім зробила примітивну іграшку. Просто взяла клаптики маминої тканини і вийшла лялька, - розповідає жінка. - Я стала робити й інші забавки, у магазинах же складно знайти безпечні для здоров'я іграшки. На пластикові у дітей буває алергія, а м'які - не всі якісні".

Відтоді Козакова почала шити іграшку за іграшкою, вдосконалила техніку шиття. Придбала сучасну швейну машинку, обладнала спеціально стіл і кімнату для шиття. Зареєструвала власне підприємство Melkaya Design.

"Зі своєї основної роботи я звільнилася, - каже жінка. Вона розробляла логотипи та назви фірм. - Шість років ішла до цієї посади, починала від секретаря. Але не шкодую про своє рішення. Усе-таки шити приємніше, ніж сидіти в офісі з 9.00 до 18:00 вечора".

Казакова оптом закуповує тканину. Шиє іграшки всі разом, як на конвеєрі.

"Спочатку готую викрійку, потім із тканини шию тільця й набиваю їх холофайбером. Далі оздоблюю фурнітурою та одягом. Сідаю за машинку ввечері, тоді вже всі сплять. Тоді у квартирі спокійно і я можу зосередитися на справі. Якось підготувала ангелів - приклеїла їм крила й розвісила у квартирі, щоб клей взявся. Сама пішла у справах. Аж раптом згадала, що одного янгола погано підвісила. Повернулася додому, а він впав на прасувальну дошку. Дивлюся, а я праску забула вимкнути. Тепер цей янгол - мій оберіг, його не продаю", - розповіла Казакова.

Коштують іграшки Наталії від 30 до 350 грн. Найдешевші маленькі янголи, найдорожчі - великі. У прибутковий місяць Тетяна заробляє 8-8,5 тис. грн.

"Це брудними, 5 тисяч із них йде на купівлю матеріалів для шиття. У півтисячі мені обходяться гарні упаковки. Приблизно 600 гривень плачу податків, як підприємець другої категорії. Тому живу поки на гроші чоловіка, свої відкладаю для розвитку справи", - уточнила жінка.

Для початку бізнесу Козаковій знадобилося 16 тис. грн стартового капіталу. Розробка інтернет-сайту обійшлася у 4 тис грн, стільки ж вона витратила на стелажі для іграшок і візитки. 3 тис. грн заплатила за участь у виставці "Хенд мейд", де зустріла перших крупних замовників.

Найбільше іграшок жінка продає перед святами.

"Я пошила іграшки, присвячені кожному святу - на 8 березня тканинна квітка в горщику, на Великдень - дерево яєць. Ангелочків можна дарувати будь-коли - на Новий рік, День святого Миколая чи день народження. У святковий період люди завжди хочуть подарувати одне одному щось оригінальне, те, чого раніше не дарували", - каже Козакова.

Зараз ви читаєте новину «Відкрити бізнес з пошиття ляльок можна за 16 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі