вівторок, 03 березня 2020 21:10

Від корпоративів до послуг психолога: як компанії заманюють працівників

Від корпоративів до послуг психолога: як компанії заманюють працівників
Найперше роботодавці намагаються конкурувати розміром заробітних плат. Фото: delo.ua

Працівники не звільняються з компаній, де отримують конкурентні зарплати, пояснила Gazeta.ua Юлія Дрожжина з експертно-аналітичного центру "Хедхантер Україна".

"Роботодавці утримують персонал не тільки зарплатою. Пропонують навчання та програми розвитку, дистанційні формати. Піклуються про здоров'я персоналу. Це може бути або медичне страхування, або компенсація занять спортом. Наприклад, ігри у футбол чи заняття у спортзалі. Бачила вакансії, де пропонують послуги корпоративного психолога", - каже Дрожжина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шукаю роботу: хто затребуваний на ринку праці

Додає, що компанії готові безкоштовно годувати співробітників. Також забезпечують службовий транспорт до офісів.

"Роботодавці проводять корпоративні розважальні заходи. Це можуть бути родинні свята, щоб співробітники провели час з сім'єю та ще й робочий колектив став дружнішим. Існує багато соціальних проектів. Наприклад, компанія взяла курс на екологічний та здоровий спосіб життя. Працівники, які підтримують такі цінності, не будуть поспішати змінювати роботу", - пояснює експертка.

У третьому кварталі 2019-го в Чехії середня зарплата робітників становила €1309. В Україні - €382, або близько 10 000 грн. Це у 3,4 рази менше, ніж в Чехії. У Польщі отримували втричі більше, ніж у нас - €1142.

Зараз ви читаєте новину «Від корпоративів до послуг психолога: як компанії заманюють працівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі