вівторок, 12 листопада 2019 16:03

Від хліба до гречки: що подорожчало у жовтні

Від хліба до гречки: що подорожчало у жовтні
Гречка у жовтні подорожчала на 31,3%. Фото: Depositphotos

У жовтні продукти в Україні подорожчали на 0,6%. Найбільше в ціні зросли молочка, всі види хліба, деякі крупи.

"Лідером з подорожчання стало вершкове масло - додало 2,3%. Молоко зросло в ціні на 1,4%. На 1,1% і 0,9% стали дорожчими кисломолочні сири і сметана", - написав у Facebook Олексій Дорошенко, директор асоціації постачальників торговельних мереж.

Пшеничний хліб подорожчав на 1,7%, житній - на 1,4%, батон - на 1,3%.

"У відділі бакалії беззаперечним лідером стала гречка. За останній місяць додала 31,3%. Рис подорожчав на 1,2%, соняшникова олія, макарони і манка – на 0,4%, борошно - на 0,1%. Не змінилась ціна ячної та пшоняної крупи. Цукор подешевшав на 0,7%", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна масово завозить фрукти з-за кордону

Додає, що овочі борщового набору подорожчали від 0,8% до 4,2%. Яблука впали в ціні на 7,8%.

"На 4,2% зросла вартість курячих яєць. Морожена риба додала 0,5%, яловичина - 0,4%, куряча тушка - 0,3%, філе курятини - 0,1%. Не змінились ціни на сало і варену ковбасу, а свинина подешевшала на 0,3%", - підсумував Дорошенко.

Україна збільшила поставки картоплі з-за кордону. Завозять продукцію з Білорусі, Казахстану. Таким чином збивають ціну. Цьогоріч українські фермери отримали менший врожай картоплі, ніж розраховували.

Зараз ви читаєте новину «Від хліба до гречки: що подорожчало у жовтні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі