пʼятниця, 10 квітня 2020 14:45

Великдень-2020: скільки коштує накрити святковий стіл

Великдень-2020: скільки коштує накрити святковий стіл
Найбільше доведеться віддати за м'ясні продукти. Фото: unsplash.com

Порівняно з минулим роком вартість набору продуктів на Великдень зросла на понад 100 грн - до 620 грн.

"Традиційні паска, яйця, домашня ковбаса, буженина, сало, вершкове масло, м'який і твердий сир, хрін і сіль обійдуться українцям на 88 грн, або на 16,5%, дорожче, ніж торік. Вартість домашньої паски становитиме близько 96 грн за 1 кг. У магазинах і супермаркетах готова паска обійдеться дорожче. Ціна зросла через подорожчання молока, вершкового масла, борошна й цукру. Також через паніку, пов'язану з карантином", - наголосив директор Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Юрій Лупенко, передає пресслужба організації.

Найбільше доведеться віддати за м'ясні продукти. Домашня ковбаса 0,5 кг обійдеться у 118 грн, буженина - 110 грн. Стільки ж сала коштує 48 грн.

Твердий сир у середньому продають по 75 грн/0,5 кг, вершкове масло - 85 грн/0,5 кг. М'який сир коштує 55 грн/0,5 кг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поминальний тиждень після Великодня перенесли

Яйця в середньому коштують 20 грн за десяток.

За пляшку вина "Кагор" треба віддати 80-135 грн.

70% громадян України підтримують заходи карантину на Великдень. Лише 3% українців збираються відвідати церкву цього дня, повідомили в Офісі президента.

Зараз ви читаєте новину «Великдень-2020: скільки коштує накрити святковий стіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі