середа, 17 липня 2013 17:01

"Ватний бізнес" приносить 700 гривень на день

"Ватний бізнес" приносить 700 гривень на день
Як заробляти на продажі солодкої вати. Фото: sumno.com

Олена Сабадаш з Києва робить вату в столичному Маріїнському парку. До неї у черзі стоїть троє осіб. До них підбігає школяр років семи із брудними джинсами на колінах. Тримає у руках зім'яту 20-гривневу купюру.

"Для постійних клієнтів кулька в подарунок", - каже йому дівчина.

Дає повітряну кульку. Потім насипає в машину із центрифугою з нержавійки цукор. Він потрапляє у порожнину із підігрівом. Там плавиться, а потім розпорошується невеликими згустками, що намотуються на паличку. За хвилину виходить біла куля.

"Це не моя машина, працюю на господаря, але бізнес дуже вигідний, - розповідає Олена. - У сонячні дні маю виручку по 400-500 гривень. А з витрат - тільки 7 гривень на кілограм цукру й 60 - за електроенергію".

Киянка Людмила Козлюк продає солодку вату вже 4 рік поспіль. Має машини для вати у трьох місцях.

"У парку Рильського сама роблю вату, а біля зоопарку та цирку - дівчата. Найняла їх, - розповідає. - Два роки тому розширила свій бізнес, бо дуже вигідний бізнес. Де ще можна кілограм цукру можна продати за 200 гривень, окупити машинку за два тижні та ще й дітям подарувати хороший настрій?".

За день цукрова вата приносить 500–700 грн.

"Для тих, хто планує розпочати "ватний бізнес", раджу купувати новіші машини, не радянського виробництва. На старій цукор часто підгоряє, гуде сильно. В кінці дня голова аж квадратна від нього", - зазначила жінка.

Вартість нового апарата для солодкої вати 3600-4000 грн. Він із кілограма цукру робить 30-40 солодких клубків. Пристрій окуповується за два-три тижні.

Зараз ви читаєте новину «"Ватний бізнес" приносить 700 гривень на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі