вівторок, 30 червня 2020 10:30

Вартість поїздки залежить від попиту та ситуації на дорогах: 4 роки тому в Україні з'явилися таксі Uber

4 роки тому в Україні запрацював Uber. 30 червня 2016-го Київ став першим містом, де запустили сервіс виклику таксі. Протягом 2017 року він з'явився в Одесі, Львові, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі та Вінниці.

Автор: unsplash.com
  Україна стала 68 країною, яка співпрацює з Uber.
Україна стала 68 країною, яка співпрацює з Uber.

Україна стала 68-ю країною, яка співпрацює з Uber. Сервіс доступний у понад 400 містах світу. У травні 2019 року його капіталізація перевищила $80 млрд.

Uber заснували 2009 року. Компанія починала свою діяльність як елітна послуга у Сан-Франциско. Сьогодні, щоб скористатися перевагами сервісу, необхідно завантажити додаток на смартфон та зареєструвати власний акаунт. Через додаток можна побачити, чи є вільні машини поблизу і через скільки хвилин вони зможуть доїхати до вас. Вартість поїздки розраховується автоматично. Може змінюватися залежно від часу замовлення, попиту на автомобіль, класу машини і ситуації на дорогах. Спочатку кошти списували з банківської картки пасажира. Пізніше з'явилася можливість оплачувати послуги таксі готівкою.

Зараз конкуренцію Uber в Україні створюють аналогічні сервіси виклику таксі: Uklon, Bolt, OnTaxi, QRTaxi.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справжність таксі перевірятимуть за допомогою системи автофіксації

Водночас на українському ринку компанія Uber стрімко розвивається. У лютому 2019-го у Києві запустили сервіс доставки їжі з ресторанів і кафе - Uber Eats. Щоправда, він припинив роботу у червні 2020-го через низькі показники.

Автор: unsplash.com
  У лютому 2019-го у Києві запустили сервіс доставки їжі з ресторанів і кафе - Uber Eats.
У лютому 2019-го у Києві запустили сервіс доставки їжі з ресторанів і кафе - Uber Eats.

Також у травні торік у столиці запустили новий сервіс бронювання місця у мікроавтобусі по місту в межах певних маршрутів - Uber Shuttle. Поїздка коштує 30 грн, але її вартість знижується при скороченні відстані до пункту призначення. Крім Києва, сервіс працює у двох містах – єгипетському Каїрі та Монтерреї, що у Мексиці.

Через запровадження карантину в Україні подорожчали послуги таксі. Це пов'язано зі зростанням кількості замовлень.

Зараз ви читаєте новину «Вартість поїздки залежить від попиту та ситуації на дорогах: 4 роки тому в Україні з'явилися таксі Uber». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі