пʼятниця, 18 березня 2011 15:48

Вартість гречки в Донецьку злетіла до 37 гривень

Вартість гречки в Донецьку злетіла до 37 гривень

У магазинах Донецька з'явилася гречана крупа, розфасована у пакети по 800 грам. Вартість одного пакета становить 37 грн 30 копійок.

Таким чином, вартість гречки в магазині "Амсторі" становить більше 46 грн за кілограм. Власникам карток при покупці більше трьох пакетів 800 грам розфасованої в Росії гречки обійдеться в 35 грн 52 коп.

У донецьких магазинах капуста продається по 16 грн за кілограм, кілограм бананів коштує 15 грн.

Нагадаємо,через неврожай гречки оптовики відмовляються продавати її дешевше 11-12 грн за кг, як вимагає уряд. Тобто в роздрібі вона йде по 14 грн і вище.

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін передав Києву 300 тонн гречки, заявивши, що Харківщині гречки вистачить до наступного врожаю.

Як пояснив директор консалтингового агентства "ААА" Сергій Наливка, зростання цін на гречку спровокувало держава, заборонивши експорт зернових.

Уряд України планує завезти з Китаю 20 тис. тонн гречаної крупи. Раніше в європейській пресі з'явилися побоювання в тому, що китайські крупи можуть містити токсичні речовини через відходи промислової діяльності в Китаї.

Зараз ви читаєте новину «Вартість гречки в Донецьку злетіла до 37 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі