вівторок, 20 листопада 2012 16:02

Валютну паніку спричинять проблеми навіть у одному банку - експерт

Валютну паніку спричинять проблеми навіть у одному банку - експерт
Віктор Суслов: незважаючи на запевнення уряду про стабільність курсу, є передумови для девальвації. Фото: pl.com.ua

Паніка на фінансовому ринку України може початися навіть внаслідок проблем в одному банку.

Таку думку висловив заслужений економіст, колишній міністр економіки, незалежний фінансовий експерт Віктор Суслов в ефірі Першого ділового каналу.

"Серйозна проблема навіть в одному банку призведе до того, що люди побіжать знімати депозити. Знову почнеться паніка, неминуче буде скакати курс валюти", - сказав він.

За його словами, незважаючи на запевнення уряду про стабільність курсу, є передумови для девальвації.

"Мене зачепила недавня заява прем'єр-міністра, що експерти не розуміють міцність і стабільності гривні. Нехай уряд візьме офіційні дані і подивиться, що такі негативні показники по платіжному балансу, особливо по поточному рахунку, де враховується рух товарів і послуг, можна покривати тільки зовнішніми позиками. Політика продовження позик неможлива. В крайньому випадку - брати позики у МВФ", - зазначив Суслов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд хоче продовжити стару програму з МВФ, а краще починати вже нову - експерт

Говорячи про негативні фактори в економіці України, експерт розповів:

"Тривожно, що в третьому кварталі почалося абсолютне падіння валового внутрішнього продукту, особливо промислового виробництва. Це теж результат жорсткої кредитно-грошової політики і утримання курсу. Насправді це сьогодні одна з основних проблем ".

Зараз ви читаєте новину «Валютну паніку спричинять проблеми навіть у одному банку - експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі