вівторок, 19 листопада 2019 14:01

В уряді розповіли, скільки коштуватиме газ для населення 2020 року

В уряді розповіли, скільки коштуватиме газ для населення 2020 року
У зв'язку з сезонністю ціна на газ підвищується

В першому кварталі 2020 року ціна на природний газ для населення буде нижча, ніж була у першому кварталі 2019-го.

Про це заявив міністр енергетики та охорони навколишнього середовища Олексій Оржель в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опалення та гаряча вода подорожчають: експерт назвав причини

"Ми декілька місяців знижували ціни на газ, перед тим, як підвищити їх минулого місяця. Зменшення цін на газ, починаючи з липня, становило понад 30%", — зазначив Оржель.

"Газ є товаром сезонним, тому у зв'язку з сезонністю ціна на газ підвищується. Ми давали можливість людям придбати дешевший газ влітку. "Нафтогаз" пропонує одну з чотирьох найменших індикативних цін, щоб запропонувати ринку", — додав міністр.

Уряд зняв обмеження на встановлення граничної ціни на опалення і гаряче водопостачання. Зокрема скасував постанову від 26 червня 2019-го. За нею теплоенергія для населення не могла коштувати дорожче 1,4 тис. грн/Гкал за наявності приладів обліку. Без них - 35,21 грн за кв. м. За гаряче водопостачання люди не платили більше 83,66 грн за куб. з підключеними рушникосушарками та 75,74 грн за куб. без них.

Зараз ви читаєте новину «В уряді розповіли, скільки коштуватиме газ для населення 2020 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі