четвер, 25 листопада 2021 14:19

В Україні з'явиться новорічна монета з тваринами: який вигляд має

Національний банк України з 9 грудня вводить в обіг новорічну монету "Рік Тигра", присвячену одній із тварин 12-річного східного календаря.

Про це повідомила пресслужба НБУ.

"Монету номіналом 5 гривень виготовили з нейзильберу, категорія якості карбування - "спеціальний анциркулейтед", маса - 16,5 г, діаметр – 35 мм, тираж - 50 тис. штук, зокрема 20 тисяч у сувенірному пакунку. Гурт монети - рифлений", - ідеться у повідомленні.

Автор: НБУ
  Такий вигляд має монета "Рік Тигра"
Такий вигляд має монета "Рік Тигра"

На аверсі новорічної монети розміщені: малий державний герб України, праворуч від якого напис півколом Україна. На дзеркальному тлі по колу зображені 12 символів східного календаря, у центрі кола - стилізований годинник зі стрілкою, що вказує на тигра. Під стрілкою - 2022. Унизу ліворуч напис півколом 5 грн. На матовому тлі зображені стилізовані під українську витинанку символи кожної пори року: сніжинка, квітка, ягода, листок; логотип Банкнотно-монетного двору НБУ.

На реверсі монети зображений стилізований символ східного календаря 2022 року - тигр, якого оточують по колу стилізовані символи пір року: сніжинки, квітки, плоди, гілки.

Автор: НБУ
  Такий вигляд має монета "Рік Тигра"
Такий вигляд має монета "Рік Тигра"

Замовити монету у капсулах та у сувенірних пакунках можна буде онлайн з 25 листопада по 8 грудня. Також будуть доступні монети "Рік Тигра" з нейзильберу у сувенірних пакунках та капсулах по одній монеті кожного виду.

"Про дату початку продажу зазначених монет за онлайн-замовленнями у київському регіоні повідомлять додатково", - зазначили у НБУ.

Нові монети також можна буде придбати у "Ощадбанку".

У травні цьогоріч в обіг ввели золоту пам'ятну монету номіналом в 1 грн. Монета відтворює дизайн обігової монети "Володимир Великий" номіналом 1 гривня зразка 2004 року, що присвячена видатному державному та політичному діячеві, творцю середньовічної європейської держави Руси -України - князю Київському Володимиру Великому.

Зараз ви читаєте новину «В Україні з'явиться новорічна монета з тваринами: який вигляд має». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі