середа, 26 серпня 2020 12:25

В Україні з'явилися нові пам'ятні 10 грн

В обігу 26 серпня з'явилася нова пам'ятна монета "День пам'яті полеглих захисників України".

Монету присвятили героїзму й ушануванню пам'яті військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, які віддали життя в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, повідомили в Національному банку.

Автор: НБУ
  У центрі монети - поле соняшників. Здавна це один із символів української землі.
У центрі монети - поле соняшників. Здавна це один із символів української землі.

Монету номіналом 10 грн виготовлено зі сплаву на основі цинку з покриттям нікелем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям важко розрізняти нові монети: відповідь НБУ

У центрі монети - поле соняшників. Здавна це один із символів української землі. Вони зберегли життя багатьом воїнам під час запеклих боїв на сході України. Великий соняшник із перебитим стеблом уособлює пораненого воїна.

На зворотній стороні монети велика квітка соняшника символізує Україну. Унизу пелюстка-сльоза з тамгою — Крим, праворуч дві зігнуті пелюстки — Донецька і Луганська області.

Нацбанк в обіг 3 серпня випустив нову пам'ятну монету "Повітряних сил Збройних сил України" номіналом 10 грн. Монета з'явилася тиражем у 1 млн шт. Виготовлена зі сплаву на основі цинку з покриттям нікелем. На ній зображено Державний герб та символи Повітряних сил ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «В Україні з'явилися нові пам'ятні 10 грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі