понеділок, 21 вересня 2020 12:47

В Україні зріс розмір лікарняних

В Україні зріс розмір лікарняних
Українці отримують допомогу починаючи з шостого дня тимчасової непрацездатності та до моменту одужання. Фото: pixabay.com

У серпні розмір лікарняних із розрахунку на день зріс на 18,7%, порівняно з аналогічним періодом торік. Становив 324,15 грн.

Всього у січні-серпні Фонд соціального страхування на компенсацію втраченого заробітку за лікарняними направив майже 6,1 млрд грн, повідомила пресслужба фонду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держбюджет-2021: які витрати збільшили в кілька разів

Українці отримують допомогу, починаючи з 6-го дня тимчасової непрацездатності та до моменту одужання.

Розмір лікарняних залежить від страхового стажу. Особи зі стажем до 3 років отримують 50% середньої заробітної плати. Від 3 до 5 років - 60% середньої зарплати, від 5 до 8 років - 70%, понад 8 років - 100%. Також 100% зарплати отримують застраховані особи, які мають пільги відповідно до законодавства, та постраждалі учасники Революції гідності.

У січні-серпні 2020-го Фонд соціального страхування профінансував 5,98 млн грн щомісячних виплат потерпілим на виробництві та таким, що втратили заробіток через часткову або повну втрату працездатності.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зріс розмір лікарняних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі