пʼятниця, 26 лютого 2021 14:37

В Україні збиратимуть легендарні американські вертольоти "Ірокез"
8

На Одеському авіаційному заводі почнуть збирати американські вертольоти Bell UH-1 Iroquois. Ліцензійне виробництво розмістять в одному з цехів.

1-й борт планують зібрати до 30-річчя Незалежності України. Про це повідомив директор держконцерну Укроборонпром Юрій Гусєв під час візиту на підприємство.

"Організація виробництва вертольотів перебуває на завершальній стадії. Проєкт фінансується за рахунок інвестиційних коштів", - сказав він.

Директор заводу Віталій Юхачов підкреслив, що "Ірокези" - багатоцільові вертольоти. Можуть виступати як транспортними, так і пасажирськими, а за наявності підвісного озброєння — ударними.

Фото: dumskaya.net

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий парад, саміт, концерт: яке буде святкування 30-річчя Незалежності

Прототип Bell UH-1 Iroquois здійснив 1-й випробувальний політ у жовтні 1956 року. Бойові можливості машин повністю розкрилися під час війни у В'єтнамі, куди вони прибули 1962 року. Вертольоти використовувалися для доставки спецпідрозділів і вирішення транспортних завдань. "Ірокези" брали участь практично у всіх війнах за останні 50 років. Вони є на озброєнні понад 70 країн світу, включаючи США та ФРН.

Зараз ви читаєте новину «В Україні збиратимуть легендарні американські вертольоти "Ірокез"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі