вівторок, 13 жовтня 2015 16:13

В Україні запрацював онлайн-магазин держстандартів

В Україні запрацював онлайн-магазин держстандартів
Максим Нефьодов. Фото: vnews.agency

В Україні з'явився онлайн-магазин стандартів та нормативних документів.

Про це на своїй сторінці в Facebook заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

Як розповів Нефьодов, раніше підприємцю, аби отримати такий документ, потрібно було знайти агента в своєму регіоні, домовитись з ним про ціну, підписати договір, отримати рахунок, оплатити його.

"Агент замовляє стандарт в архіві, роблять копію, надсилають вам поштою. Дуже зручно (сарказм). При цьому національному органу стандартизації УкрНДНЦ залишалось не більше 40% ціни, решта йшла агенту. Тому УкрНДНЦ весь в боргах, коштів на прийняття нових стандартів не вистачає, програма робіт ледь виконується", - зазначив він.

Відтпер, додав Нефьодов, підприємцю треба просто зайти на сайт "магазину", знайти в пошуку потрібний стандарт, оплатити карткою та скачати захищений PDF-файл.

"Так, ще не всі стандарти оцифровані (їх десятки тисяч, кожен - сотні або тисячі пожовтілих сторінок), але найпопулярніші вже є + ми додаємо нові електронні версії кожного дня. Навіть ті, яких ще немає, можно замовити - їх оперативно відсканують", - повідомив заступник міністра.

Придбати державний стандарт чи нормативний документ можна тут.

Зараз ви читаєте новину «В Україні запрацював онлайн-магазин держстандартів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі