пʼятниця, 20 березня 2020 12:08

В Україні припинили експорт спирту: причини

В Україні припинили експорт спирту: причини
ДП "Укрспирт" тимчасово призупинило відвантаження спирту на експорт. Фото: glavcom.ua

Державне підприємство "Укрспирт" тимчасово призупинило відвантаження спирту на експорт у зв'язку з підвищеним попитом в Україні.

"ДП "Укрспирт" тимчасово призупинило відвантаження спирту на експорт. Таке рішення прийнято керівництвом підприємства у зв'язку з підвищеним попитом на медичний спирт в Україні через поширення вірусу Covid-19", - йдеться у повідомленні пресслужби "Укрспирту".

За словами в.о. директора ДП "Укрспирт" Сергія Блескуна, експорт поновлять, після того як повністю буде забезпечено внутрішній ринок України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На що українці найбільше витрачають під час карантину

"Ми прийняли державницьку позицію — насамперед подбати про українців. Спочатку потрібно повністю забезпечити ринок України. Неприпустимою вважаємо ситуацію, якби до нас звернулися медичні заклади з проханням продати спирт, а в нас його не було. Тож дбаємо про потреби нашої медичної сфери", - заявив Блескун.

Він додав, що про дату початку відвантажень на експорт буде повідомлено додатково.

Українські підприємці на початку поширення в Китаї нового коронавірусу Covid-19 вивозили з України медичні маски. Про це в ефірі одного з телеканалів повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Зараз ви читаєте новину «В Україні припинили експорт спирту: причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі