середа, 11 вересня 2019 08:39

В Україні подорожчають овочі

  Щорічне зростання цін на овочі в Україні пояснюється відсутністю умов для зберігання і великим відсотком втрат цієї продукції. Фото: izvestia.kiev.ua
Щорічне зростання цін на овочі в Україні пояснюється відсутністю умов для зберігання і великим відсотком втрат цієї продукції. Фото: izvestia.kiev.ua

Ціни на овочі в Україні почнуть зростати наприкінці вересня. Вартість м'яса і молочних продуктів буде стабільною.

"У нас сьогодні на молочку і на м'ясо ціни приблизно такі, як і в наших сусідів, то у випадку будь-якого зростання цін вище, ніж рівень інфляції, який зафіксований у країні, до нас просто піде масований імпорт. Тому за цими продуктами якихось серйозних цінових коливань, традиційних для України, не буде", - каже виконавчий директор "Економічного дискусійного клубу" Олег Пендзин, передає УНН.

Єдине, що буде дорожчати, – це овочі. Вони на сьогодні є значно дешевші за європейські. Ціна на них збільшуватиметься. Наприкінці вересня, коли завершиться збір урожаю, вартість на цю продовольчу групу зростатиме, досягнувши піку в лютому наступного року.

"Ціна на овочі за осінньо-зимовий сезон зросте в середньому на 150-170%, деякі овочі можуть збільшитися в ціні у кілька разів, подібно до цибулі торік, яка подорожчала на 250%", - додає Пендзин.

Таке щорічне зростання цін на овочі в Україні пояснюється відсутністю умов для зберігання і великим відсотком втрат цієї продукції, що виробляється, в основному, у приватних домогосподарствах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картопля коштує рекордно дорого – імпорт не допомагає

Протягом червня-липня продукти, товари та послуги переважно дешевшали. Держстат уперше з липня 2018-го зафіксував на споживчому ринку дефляцію. Офіційна державна статистика за серпень з'явиться 13-15 вересня. За попередніми підрахунками Асоціації постачальників торговельних мереж, більшість продуктів, крім овочів, подорожчали.

Зараз ви читаєте новину «В Україні подорожчають овочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі