понеділок, 01 березня 2021 14:58

В Україні почали дорожчати квитки на потяг: ціни зростатимуть щомісяця

В Україні почали дорожчати квитки на потяг: ціни зростатимуть щомісяця
Сумарне підвищення за рік складе близько 20%. Фото: unsplash.com

З 1 березня в Україні почалося подорожчання квитків на потяги. Ціни підвищуватимуться на 2% щомісяця.

Сумарне підвищення за рік становитиме близько 20%. Зростання цін на квитки передбачає фінансовий план Укрзалізниці на 2021 рік, передає "Укрінформ".

"Чи будуть підвищені ціни на квитки на пасажирські залізничні перевезення – я б не назвав це підвищенням, це у нас буде така легка індексація, починаючи з березня-квітня, по 2 відсотки щомісяця до кінця року, це передбачено фінансовим планом Укрзалізниці, але водночас є можливість, якщо ви купуєте квиток наперед – до 40 відсотків отримувати знижки", - поінформував міністр інфраструктури Владислав Криклій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У поїздах Укрзалізниці встановлять камери відеоспостереження

Міністр зазначив, що заощадити на проїзді можна, якщо купувати квитки заздалегідь. Утім, така знижка поширюється тільки на квитки в 1-й клас Інтерсіті+.

Додаткові доходи від зростання тарифів повинні становити 557,9 млн грн. Їх планують витратити на модернізацію рухомого складу та інфраструктури.

Укрзалізниця почала продавати пільгові квитки на поїзди Інтерсіті+ через чат-боти у Viber і Telegram.

Зараз ви читаєте новину «В Україні почали дорожчати квитки на потяг: ціни зростатимуть щомісяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі