вівторок, 24 липня 2012 09:49

В Україні хочуть ввести кримінальну відповідальність за створення фінансових пірамід

В Україні хочуть ввести кримінальну відповідальність за створення фінансових пірамід
В Україні різко збільшилися випадки шахрайств за допомогою пірамідальних схем. Фото: prolyubov.com

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, розробила проект Закону "Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо заборони створення пірамідальних схем)".

"Останнім часом в Україні різко збільшилися випадки шахрайств за допомогою пірамідальних схем. Чинним законодавством України не врегульоване питання щодо встановлення кримінальної відповідальності за створення, сприяння діяльності, пропонування участі та рекламування пірамідальної схеми", - зазначено у повідомленні.

Проектом закону запропоновано доповнити Кримінальний кодекс статтею 1901 "Створення, сприяння діяльності, пропонування участі, рекламування пірамідальної схеми", якою буде визначено ознаки пірамідальної схеми та встановлено кримінальну відповідальність за створення, сприяння діяльності, пропонування участі, рекламування пірамідальних схем в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З України за роки незалежності вивели в офшори $167 мільярдів

"Прийняття Закону "Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо заборони створення пірамідальних схем)" дозволить: притягувати до кримінальної відповідальності осіб, які створили, сприяли діяльності, пропонували участь або рекламували пірамідальну схему; припинити діяльність пірамідальних схем та їх рекламу на території України, а також підвищить рівень довіри населення до фінансових установ та послуг, які ними надаються у зв'язку зі зменшенням кількості "фінансових шахраїв", - вважають у Нацкомфінуслуг.

Нагадаємо, в середині червня творець гігантської фінансової піраміди 1990-х Сергій Мавроді заявив, що відновлення роботи проекту МММ-2011, виплати за яким були заморожені в кінці травня через масштабну паніку, вже неможливе, а грошей на розрахунки з усіма його учасниками не вистачить.

Зараз ви читаєте новину «В Україні хочуть ввести кримінальну відповідальність за створення фінансових пірамід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі