четвер, 26 вересня 2024 12:36

В Україні по-новому рахуватимуть субсидії

В Україні по-новому рахуватимуть субсидії
Субсидії в Україні рахуватимуть по-новому. Фото: pixabay.com

Починаючи з жовтня, розрахунок субсидій в Україні зміниться. Більшість людей автоматично отримували житлові субсидії в неопалювальний період.

Водночас пенсійний фонд здійснить перерахунок субсидій, повідомляє "24 Канал".

"Від 1 жовтня в Україні стартує процес нарахування субсидій на опалювальний сезон. Субсидія за жовтень буде розрахована з урахуванням початку опалювального періоду в більшості міст країни. Розрахунок здійснюватиметься протягом 15 днів, незалежно від того, коли саме розпочнеться опалювальний сезон у конкретному населеному пункті. Це означає, що виплати за жовтень буде здійснено в листопаді, а отже, у жовтні сума субсидії для тих, хто вже її отримував, залишиться такою ж, як і раніше", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НБУ пояснили, від чого залежатиме курс долара

У Міністерстві соцполітики ініціюють зміни до порядку призначення житлових субсидій. Зміни торкнуться і тих громадян, у яких є борги за комунальні послуги.

"У зв'язку зі збільшенням тарифів на комунальні послуги Пенсійний фонд здійснить перерахунок субсидій. Перерахунок буде виконано з урахуванням початку опалювального сезону та збільшення витрат на комунальні платежі", - зазначає видання.

Національний банк України 26 вересня знизив курс долара до гривні. Долар подешевшав після дводенного зростання, свідчать дані на сайті регулятора.

Офіційний курс на сьогодні встановлено на такому рівні: 41,2647 грн за 1 долар (-0,1097 грн).

Курс євро становить 46,1958 гривень за 1 євро (+0,1544 грн).

Офіційний курс польського злотого становить 10,83 грн.

Зараз ви читаєте новину «В Україні по-новому рахуватимуть субсидії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі