середа, 09 квітня 2014 09:33

В Угорщині заявили, що можуть продавати Україні дешевий газ

В Угорщині заявили, що можуть продавати Україні дешевий газ
Угорщина може забезпечити реверс газу в Україну. Фото: zn.ua

Угорський оператор газопроводів Foldgazszallitas готовий прокачувати до 6 млрд куб. м газу для України.

Про це повідомила представниця фірми Едіна Лакатош.

"У FGSZ з березня 2013 року є всі технічні й правові передумови для передачі природного газу в Україну. Ця передача завжди відбувається через окремий газопровід, а не за допомогою "віртуального" ​​реверсу через трубопровід, який використовується для імпортних поставок з російських джерел", - заявила вона.

Лакатош пояснила, що пропускна здатність згаданого окремого трубопроводу становить 16,8 млн куб. м на добу.

Для пересилання газу постачальник повинен зарезервувати пропускну здатність на угорсько-українському кордоні у відповідності з контрактом на пересилання газу з українським партнером.

У такому випадку FGSZ "надасть запитану пропускну здатність з урахуванням доступної пропускної здатності, у відповідності з діючими правовими нормами".

Можливість для фізичного реверсу існує і в Польщі, де для прокачування газу на схід може бути використаний газопровід, що йде через Хермановіце. Його пропускна спроможність становитть 4,8 млн куб. м на добу (1,8 млрд на рік).

Якийсь час цей газопровід використовувався для поставок газу від німецької RWE. У 2014 році, як випливає з інформаційної системи польського газопровідного оператора GAZ-SYSTEM, газопровід не використовувався.

Зараз ви читаєте новину «В Угорщині заявили, що можуть продавати Україні дешевий газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі