пʼятниця, 26 лютого 2021 13:28

В ОП спрогнозували реальний термін отримання траншу МВФ

В ОП спрогнозували реальний термін отримання траншу МВФ
Транш МВФ розраховують отримати до літа. Фото: pixabay

В Україні сподіваються домовитись з МВФ про новий транш до початку літа.

ЦІ гроші потрібні державі, щоб була макроекономічна стабільність, заявив радник глави Офіса президента Тимофій Милованов в інтерв'ю BBC.

"Особливо гроші потрібні до вересня. Тому я думаю, що в будь-якій ситуації ми досягнемо домовленостей приблизно до початку літа", - зазначив Милованов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава НБУ Шевченко назвав умови для отримання чергового траншу МВФ

Також він розповів, які зобов'язання перед МВФ залишилося виконати Україні.

"Достатньо багато. Є, наприклад, проблеми з Вищою радою правосуддя. Є проблеми з НАБУ. Частково вони викликані рішенням Конституційного суду. А для тих проєктів, наприклад, щодо яких я працюю з документами, я бачу, що у МВФ позиція теж змінюється. Наприклад, у вересні у них щодо одного питання була одна позиція, а зараз вона в тому ж напрямку стала набагато жорсткішою. А в якомусь стала легшою", - сказав Милованов.

Призначення Оксани Маркарової надзвичайним і повноважним послом України в США пов'язане з вирішенням фінансових питань. Це співпраця з Міжнародним валютним фондом і Світовим банком. Інакше призначили б кар'єрного дипломата.

Зараз ви читаєте новину «В ОП спрогнозували реальний термін отримання траншу МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі