пʼятниця, 27 вересня 2024 18:08

У Мінсоцполітики анонсували пенсійну реформу

У Мінсоцполітики анонсували пенсійну реформу
У Мінсоцполітики анонсували пенсійну реформу. Фото: mediacenter.org.ua

Міністерство соціальної політики України сподівається ухвалити пенсійну реформу до 2025 року.

Під час заходу було оголошено про впровадження змін у пенсійному забезпеченні, які набудуть чинності з липня наступного року, повідомила пресслужба міністерства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні по-новому рахуватимуть субсидії

Нове пенсійне законодавство об'єднує три ключові компоненти: солідарну пенсію, накопичувальну пенсію та добровільні пенсійні накопичення.

"Поєднання солідарної та накопичувальної систем дозволить забезпечити заміщення 60% заробітку особи протягом її життя, що сприятиме підвищенню фінансової стабільності громадян після виходу на пенсію", - сказано в повідомлені.

"Ми плануємо комплексну пенсійну реформу, яку, я сподіваюся, зможемо реалізувати на кінець року, і пенсії будуть осучаснені, вирівняні, і тих людей, які давно вийшли на пенсію, їх пенсійне забезпечення зросте, бо воно сьогодні розбалансоване", - під час години запитань до уряду у Верховній Раді розповіла міністр соціальної політики Оксана Жолнович.

Зараз ви читаєте новину «У Мінсоцполітики анонсували пенсійну реформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі