середа, 23 листопада 2016 15:54

Уряд полегшив життя бізнесу: скасували 360 застарілих обмежень

Уряд полегшив життя бізнесу: скасували 360 застарілих обмежень
GOROD.cn.ua

У "дерегуляційний день" уряд скасував 367 застарілих нормативних актів, які обмежують бізнес.

Це спростить життя малому та середньому бізнесу, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Будь-який чиновник може причепитися, як до стовпа, до будь-якого бізнесу, підприємця, тому що у нього є сотні, тисячі регуляцій, деякі - ще з часів Радянського Союзу. І потім починають нараховувати штрафи, створювати тиск. Ми будемо знищувати такі регуляції", - наголосив він.

"Серед них такі гумористичні як регулювання продажу сіна, заборона зберігання товарів у контейнерах та норми на видачу мила", - зазначив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, чому НБУ скуповує долари

Зокрема, скасована заборона змішувати зерно різних сортів. Очікуваний економічний ефект цього рішення для бізнесу до 2020 року оцінюють у понад 10 млрд грн.

"Сьогодні аграрії несуть величезні втрати через цю необґрунтовану заборону. ЇЇ скасування призведе до зниження логістичних втрат, збільшення потужності елеваторів і портів, як наслідок - збільшення валютних надходжень до бюджету", - повідомляють у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі.

За рахунок депозитів банки фінансують бізнес своїх власників.

Зараз ви читаєте новину «Уряд полегшив життя бізнесу: скасували 360 застарілих обмежень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі