понеділок, 12 серпня 2019 12:34

Укрзалізниця збирається підвищити ціни на квитки

Укрзалізниця збирається підвищити ціни на квитки
Наразі пасажирські перевезення є збитковими для Укрзалізниці. ФОТО: ukrinform.ua

Укрзалізниця проситиме уряд дозволу збільшити вартість пасажирських квитків до рівня собівартості пасажирських перевезень.

Про це повідомив голова Укрзалізниці Євген Кравцов в інтерв'ю виданню УНІАН.

За словами Кравцова, нині пасажирські перевезення для підприємства збиткові.

"У нас високий попит, але при цьому низькі ціни, які не покривають собівартість перевезень. Не говорячи про капітальні вкладення. З цим потрібно щось робити. Тому ми піднімаємо питання на рівень держави — нам потрібно переходити на модель договору за публічними послугами. Це означає, що Укрзалізниця повинна надавати послуги державі не нижче собівартості, що дозволить збільшити парк і зробити послугу з перевезень беззбитковою для компанії", — повідомив він.

Зменшувати збитковість пасажирських перевезень Укрзалізниця планує також за рахунок зменшення затрат.

"Маємо велике поле для оптимізації фонду заробітної плати та підвищення продуктивності праці. Бачимо в цьому одне з ключових джерел покращення операційної діяльності компанії", — відзначив Кравцов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рушники та вишиванки по 4 тис. грн за штуку: Укрзалізниця потрапила в скандал

Керівництво Укрзалізниці заявило, що підприємству доведеться зменшити обсяги пасажирських перевезень. До таких дій можуть вдатись, якщо в уряді не погодять зміни в Податковому кодексі щодо зменшення ставки податку на землю для компанії. За словами директора з розвитку бізнесу Укрзалізниці, підприємству додатково нарахували податок обсягом 3 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Укрзалізниця збирається підвищити ціни на квитки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі