Ексклюзиви
середа, 05 червня 2013 10:22

"Укртелеком" відійшов до рук Ахметова

"Укртелеком" відійшов до рук Ахметова
СКМ Ріната Ахметова отримає контроль над 92,79% акцій ПАТ "Укртелеком". Фото: tsn.ua

Група СКМ і група EPIC 3 червня підписали договір купівлі-продажу 100% акцій компанії UA Тelecominvest Limited (Кіпр), якій належать 100% ТОВ "ЕСУ" (Україна), що у свою чергу володіє 92,79% акцій ПАТ "Укртелеком" - найбільшого українського гравця фіксованого зв'язку, а також оператора мобільної мережі 3G.

"Група СКМ стане власником компанії UA Telecominvest Limited і, відповідно, отримає контроль над 92,79% акцій ПАТ "Укртелеком", після отримання всіх необхідних дозволів, у тому числі від антимонопольних органів", - йдеться в спільному повідомленні компаній в середу.

Радниками по угоді виступили компанія SCM Advisors (UK) Limited, дочірня компанія СКМ у Великій Британії, і компанії EAL, EMC і EFC, консультаційні підрозділи групи EPIC з питань злиттів і поглинань.

Інші деталі угоди згідно з умовами договору не розкриваються.

Зазначимо, що власником групи СКМ є український бізнесмен Рінат Ахметов.

Нагадаємо, 11 травня 2011 року Фонд державного майна (ФДМ) та ТОВ ЕСУ (ESU) підписали акт прийому-передачі пакета акцій "Укртелекому". Акт був підписаний після того, як ESU повністю розрахувалася за 92,79% акцій підприємства, виплативши до державного бюджету 10 млрд 575,1 млн грн.

За словами голови ФДМ Олександра Рябченка, ринкова капіталізація ПАТ "Укртелеком" нині становить 7 млрд грн, що на 3,5 млрд грн менше, ніж до приватизації компанії.

 

Зараз ви читаєте новину «"Укртелеком" відійшов до рук Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути