четвер, 10 січня 2019 11:17

"Укрметалургпром" закликає "Укрзалізницю" переглянути умови продажу металобрухту

"Укрметалургпром" закликає "Укрзалізницю" переглянути умови продажу металобрухту
"Укрметалургпром" закликає "Укрзалізницю" переглянути умови продажу металобрухту та привести їх у відповідність до реальної ринкової ситуації

Об'єднання підприємств "Укрметалургпром" закликає АТ "Укрзалізниця" переглянути умови продажу металобрухту.

Про це з посиланням на прес-службу "Укрметалургпрому" повідомляє БізнесЦензор.

"АТ "Укрзалізниця" через систему ProZorro планує реалізувати велику партію брухту чорних металів. Однак заявлена ​​ціна металобрухту істотно завищена і значно перевищує його поточну ринкову вартість, оскільки за останні два місяці світові розцінки на цей вид сировини помітно скоротилися, слідом за чим суттєво знизилася і ціна брухту чорних металів в Україні", - йдеться в повідомленні.

Крім того, фіксація вартості на піврічний період суперечить практиці ціноутворення, так як коливання ціни на світовому ринку брухту відбуваються щодня. Аналогічним змінам піддається й ціна металобрухту в Україні.

"І "заморожування" ціни на 6 місяців на ринку, де котирування протягом кварталу можуть коливатися в межах 15-20%, не вигідна ні продавцеві, ні покупцеві. Такий підхід повинен бути замінений на більш гнучкий, прив'язаний безпосередньо до ринку", - повідомляє "Укрметалургпром".

За даними "Укрметалургпрому", умови тендера містять приховані чинники, які можуть привести до непрогнозованого збільшення витрат покупця металобрухту.

"Зокрема, відвантаження металобрухту передбачається на умовах EXW Склад продавця, однак при цьому відсутній перелік пунктів знаходження металобрухту. А непрогнозовані витрати на розвантажувально-навантажувальні роботи і логістику від фактичного місцезнаходження брухту до пункту призначення в значній мірі збільшать витрати покупця", - повідомляє "Укрметалургпром".

Зазначені факти викликають нерозуміння у металургів - учасників ОП "Укрметалургпром".

"В умовах посилення протекціоністської позиції керівництва ряду країн і загостреної в результаті цього конкуренції, українському металургійному експорту доводиться буквально боротися за забезпечення стабільності своєї присутності на світовому ринку сталі, тому покупка сировини за значно завищеними цінами (що автоматично призведе до суттєвого підвищення собівартості готової продукції) для підприємств просто неприйнятна, а негативні наслідки відчує не тільки галузь, а й економіка всієї країни в цілому", - заявляє "Укрметалургпром".

"Виходячи з вищевикладеного, ОП "Укрметалургпром" закликає АТ "Укрзалізниця" переглянути умови продажу металобрухту та привести їх у відповідність до реальної ринкової ситуації", - йдеться в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «"Укрметалургпром" закликає "Укрзалізницю" переглянути умови продажу металобрухту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі