субота, 29 жовтня 2022 15:40

Укренерго повідомило про обстановку зі світлом на вечір

Укренерго повідомило про обстановку зі світлом на вечір
Попереду вечірній пік споживання, під час якого у разі необхідності можуть бути застосовані обмеження. Фото: pixabay.com

У суботу вранці споживачів не вимикали від електропостачання.

Для цього не було необхідності через зменшення обсягу споживання. Але на вечір ситуація може змінитися. Про це повідомив оператор Укренерго.

"Попереду вечірній пік споживання, під час якого у разі необхідності можуть бути застосовані обмеження", ‒ заявив оператор.

Адже ввечері, повертаючись додому, споживачі вмикають світло та різні електроприлади, збільшуючи навантаження на мережі більше, ніж в ранковий час, пояснили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як економити електроенергію вдома. Сім порад

Сьогодні вранці диспетчерський центр Укренерго не надавав операторам систем розподілу обсягів для аварійних відключень споживачів. В цьому не було необхідності, заявили.

"Тепла погода та вихідний день сприяли тому, що зранку українці спожили електроенергії менше, ніж в цей самий час у попередні дні. Ранковий пік споживання був на 4,6% нижчий, ніж напередодні в п'ятницю, а його верхня точка – трохи пізніше, що уповільнило зріст споживання", – розповіли.

Ці дві речі разом запобігли загрозі перевантаження мереж і допомогли збалансувати енергосистему без примусових обмежень споживачів.

Енергетики переглянуть графіки віялових вимкнень електроенергії для Києва. Тривалість обмежень може бути більш як 4 год., повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук. Нові графіки покажуть за день – два.

Ситуація із електроенергією у Київській області залишається напруженою. Говорити про стабілізацію системи зарано, сказав голова обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Укренерго повідомило про обстановку зі світлом на вечір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі