середа, 07 січня 2015 15:30

Україну очікує дефолт в 2015-му році - The Financial Times

Україну очікує дефолт в 2015-му році - The Financial Times

Видання The Financial Times прогнозує дефолт України в найближчі 12 місяців, якщо міжнародні кредитори значно не збільшать обсяги фінансової допомоги.

Про це повідомляє "Преса України".

Оглядачі видання провели аналіз боргового навантаження України за методикою Міжнародного валютного фонду, після чого прийшли до невтішних висновків, які вже змушують інвесторів починати розпродаж українських облігацій з терміном погашення в 2017 році. Ці папери 6 січня торгувалися за рекордно низькими цінами, а річна їх прибутковість піднялася до рівня 35%.

"Боргове навантаження країни зросло набагато більше, ніж очікувалося раніше. Анексія Росією Криму та підтримка повстанців-сепаратистів у східних промислових районах країни зруйнували економіку та державні фінанси (України)", - йдеться в доповіді.

Варто відзначити, що під час відновлення співпраці Києва з Фондом в 2014 році, місія МВФ очікувала скорочення української економіки в 2014 році на 5%, а переглянутий прогноз говорить про 6,5% скорочення ВВП.

Українські фахівці взагалі говорять про показники у 8 відсотків, тоді як глава НБУ Валерія Гонтарєва ще в жовтні 2014 року озвучила ще більш песимістичний прогноз - падіння ВВП на 9%.

 

Зараз ви читаєте новину «Україну очікує дефолт в 2015-му році - The Financial Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі